Съвети как да нанасяме сенките за очи като професионалист

Съвети как да нанасяме сенките за очи като професионалист

Една от най-въздействащата част от лицето ни са очите. Само с поглед можем да изразим всяка емоция. Но как да го подчертаем правилно така, че да бъде, както женствен и изискан, така и секси. Всъщност най-важната част от всеки вид грим са очите. А именно играта със сенките за очи. Гримът на очите е тази част, която ни позволява наистина да се трансформираме. Правилно поставения опушен вид, ще ни превърне в достойни за червения килим. А пък ярко оцветеният вид, ще ни помогне да разкрием своята креативна личност.

Въпреки, че изглежда доста лесно, много от нас се затрудняват с прилагането му. Ако обаче все още не сте се научили да го прилагате правилно, не означава, че трябва да се предадете. Ще ви помогна да овладеете приложението на сенките за очи 🙂

Как да приложим сенките за очи като професионалист?

Най-важната част е да подберете правилните инструменти. За съжаление с малкия апликатор, който се предлага с вашите сенки за очи, няма да постигнете професионален завършек. Професионалните гримьори, когато си закупят и отворят палитрата с цветове, те просто изхвърлят този апликатор.

  • Единственият начин за постигнето на професионален завършек е с четки за сенки за очи.

Не се плашете веднага, има както много висок клас четки, така среден и нисък. Четките от среден клас са перфектното ви оръжие. Тези от ниския клас, не са подходящи, поради доста причини. Разпадат се, боцкат при смесване на цветовете върху клепача и прочее.

  • Другата основна част за постигане на перфктно поставените сенки за очи са цветовете. Разгледайте основна теория на цветовете.

„Теорията на цветовете“ звучи страшно. Все едно е въпрос от изпитите в университета. В действителност е просто. На Вас ви трябва само основата. Казано просто тя се отнася до начина, по който цветовете действат едина на друг. Определени цветове не се допълват един с друг.

Пример: Цветове като лилавото и виолетовото, ще се комбинират красиво, както с „топлите“ цветове, така и с портокаловите или кафявите нюанси. Съветът, който бих Ви дала е да използвате цветове от една фамилия заедно. Така няма да си създадете объркан вид.

  • Гримът на очите трябва да започва от светъл (вътрешният ъгъл на окото) към тъмен (външният ъгъл на окото) цвят

Винаги нанасяйте сенките за очи от светло до тъмно. Във вътрешния ъгъл (най-близкият до носа Ви) на окото – трябва да нанасяте леки бели, кремави цветове.

В центъра на клепачите си поставете среден цвят. Така на външния ъгъл на окото поставете най-тъмния цвят, който сте избрали за подходящ. Използвайте пухкава четка и внимателно смесете линиите. Така че да се вижда как цветовете лесно преминават и се сливат един с друг.

Практикувайте и следвайте трите съвета за основните неща, които трябва да знаете за прилагане на сенките за очи. Така ще получите грим като от професионалист.

Ключът е да практикувате често, да гледате уроци и видеа и се научете да усъвършенствате това, което работи най-добре за вашето уникално лице.

Posts created 9

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Напишете Вашето търсене и натиснете ENTER за резултатите или ESC за затваряне на прозореца

Back To Top