руж

Да си поговорим за руж

Да имате естествена руменина, не е основание да не използвате руж. Той освежава кожата Ви и й придава здрав и сияен вид. Свободата да прикриете зачервената си кожа или просто някое несъвършенство с фон дьо тен е страхотно чувство. След това да нанесете руж по кожата си, това означава да поемете контрола в ръцете си.

Всички сме наясно, каква е ролята на ружа в света на грима. Той е завършващия щрих върху Вашето току-що направано лице. За много дами, той е избора за получаване на розови бузи. Но всъщност е нещо повече от това. Ружът е едно от най-добрите козметични средства срещу стареене. Тъй като съживява повяхналата кожа. Този козметичен продукт е подценяван и пренебрегван от много дами. Но в същината си притежава голяма сила. Използването на руж помага първото впечатление за нас да бъде, че имаме здрава, жизнена и сияйна кожа.

Ще Ви запозная с този иновативен продукт – именно ружът. Ще Ви потопя дълбоко в основите. От видовете руж до нюансите му, чак до това как да го приложите според формата на лицето си.

Има три вида руж:

Кремообразен. Този продукт е подходящ за всички типове кожа, които не изискват нанасяне на фон дьо тен. Имайте предвид, че кремообразния руж трудно се нанася върху силно напудрена кожа.Нанася се върху скулите и с пръст разпределяме настрани. Подходящ е за суха и/или зряла кожа. Консистенцията му не запълва кожните гънки.

Прахообразен. Това е най-популярния вид руж. Подходящ е за всеки тип кожа, въпреки че за суха кожа, е по-добре да използвате кремообразен или течен руж. Нанася се лесно, с помоща на четка. Започвате от центъра на бузите и разпределяте по посока върха на ушите. С леки кръгообразни движения размивате видимите линии.

Течен. Този вид изглежта изключително естествено върху кожата. Има силен покривен цвят и не е проблем да поставите под него фон дьо тен. Подходящ е за младежка и за мазна кожа. Не забравяйте след нанасянето да измиете ръцете си, тъй като оставят петна.

Вероятно е да нанасяте ружа си НЕПРАВИЛНО

Има различни зони на всяка различна форма на лицето, където ружът изглежда най-добре. Намерете формата на лицето си по-долу:

Овално лице. Тази форма на лицето е най-лесна за нанасяне на руж. Приложете го от средата на бузата си и разнасяйте към слепоочията си.

Кръгло лице. Нанесете руж малко под скулата си и го разнесете към ушите си. Така ще удължите лицето си.

Сърцевидно лице. Нанасяте руж под скулата и го смесвате надолу към ушите и челюстната си линия. Така придавате по-силен ъгъл на лицето си.

Квадратно лице. Нанасяте ружа директно върху скулите, разнасяте по посока към ушите. По този начин ще смекчите ъгъла на лицето си.

Продълговато лице. Тази удължена форма на лицето като цяло има малко повече място, за нанасянето на ружа. Нанесете го директно върху скулите си и разнесете с кръгово движение към външната страна на лицето. Така ще усъвършенствате чертите си.

Повече за кой нюанс руж да изберете, в следващата статия 😉

Posts created 9

Related Posts

Напишете Вашето търсене и натиснете ENTER за резултатите или ESC за затваряне на прозореца

Back To Top