Опушен грим

Опушен грим

Опушените очи са едни от най-търсените видове грим за очи. Опушен грим. Това е и най-често срещаният избор за вечерен грим. Дали от Клеопатра идва или дори още от преди това? Тази техника на грим е добре известна със знойния, загадъчен, секси и непокорен вид. Нека се съгласим, че изглежда доста прекалено за всекидневен грим. Разбира се е допустим, ако се носи от звезди. Опушените очи моментално издават загадъчно, игриво и мистериозно отношение, дори без цигара. Сега разбирам от къде идва изразът горещо пушене. 😉

Техниките за постигане на този опушен грим, не са толкова трудни. Но преди да Ви разкажа за тях, ще ви запозная къде е поставено началото на този така мистериозен грим.

Още от древния Египет. Открити са много картини, с мъже и жени, носещи тежка очна линия и тъмен грим на очите си. Те използвали този тип грим, не от козметична страна. Ползвали го, по-скоро като инстинкт за оцеляване. Така предпазвали очите си от силното слънце или да се предпазят от очни инфекции. Този грим е бил смес от масло и прахове от тъмни или цветни камъни. Тогава не са се интересували от токсичността на тези вещества, поради липса на наука. След време се открива, че всъщност тези вещества са ефективни за предотвратяване и лечение на инфекции.

Опушен грим – за всяка дама

Всяка дама иска за определен повод да се сдобие с този опушен грим. Мнозина от нас нямат време да търсят добър гримьор. Или пък, ако го открият, се започват планове за удобен ден и час. На всяка жена й се е случвало и да не успее да се добере за свободен час. Следващата крачка, която и аз правех в началото е да потърсим в интернет някои добри съвети за опушен грим. Той различава множество тонове снимки на опушените очи, за които са ви необходими разнообразни набори от различни четки или години техники и практика. Които могат да бъдат непосилни. В този блог ще ви покажа няколко бързи и лесни техники, които ще ви свършат работа. Стига да не ходите на гала или важно събитие. Тогава, ще трябва да се възползвате от помощта на професионалист.

Обобщено казано, смесването на цветовете е основната техника за опушен грим. Последвано от очна линия. Не забравяйте, че ключовият момент за опушения поглед е смесване и размазване. Не ползваме прецизна очна линия, все пак не си правим и така прекрасния грим котешки очи. Но и размазването и сливането трябва да държите под контрол. Не бихте искали да прекалите с размазването, тогава всичко ще е просто нелепо.

Вижте в следващата статия няколко съвета как да си направим перфектен опушен грим сами.

Posts created 9

Related Posts

Напишете Вашето търсене и натиснете ENTER за резултатите или ESC за затваряне на прозореца

Back To Top